F.A.Q:

We hebben enkele FAQ’S op een rijtje gezet. Hebt u nog vragen zullen we deze graag voor u beantwoorden.

1. Kan ik zomaar onder de zonnebank.

Vooraleer u in onze zonnestudio komt zonnen zal je een eerste keer moeten langskomen voor registratie en bepalen van uw huidtype. Registratie kan enkel gebeuren met een geldige ID kaart.

2. Heb ik zonbescherming (SPF lotion) nodig als ik onder de zonnebank ga?

Neen als u onder de zonnebank gaat gebruikt u geen spf factor. Voordat u van start gaat in het zonnecenter, wordt een huidtypebepaling gedaan, waarop de duur van uw sessie wordt afgestemd.Een SPF factor zal verhinderen dat je bruin wordt onder de zonnebank. Aangepaste crèmes voor onder de zonnebank zijn wel aan te raden.U vindt bij ons steeds een assortiment zon, aftersun en zonnebankcrèmes terug.

3. Moet ik na een zonnebankbeurt nog smeren?

Het is aan te raden na elke zonnebankbeurt je lichaam te hydrateren met een aftersun of bodylotion. Daardoor blijft je bruine kleur langer behouden.

4. Waarom moet ik een UV beschermend brilletje dragen onder de zonnebank?

De ogen zijn een van de meest kwetsbare delen van ons lichaam. Daarom moet je ze goed beschermen en zijn die brilletjes voor onder de zonnebank een absolute must. Zonlicht bevat UV stralen die het netvlies kunnen uitdrogen. Een zonnebankbrilletje vind je terug in de automaat.

5. Moet ik make-up verwijderen voor ik onder de zonnebank ga.

Dat is zeker aan te raden. Door de combinatie van UV licht, make-up en/of parfum kan dit in bepaalde gevallen tot allergische reacties komen.

6. Is het normaal dat ik na het zonnen onder een zonnebank witte vlekken heb ter hoogte van mijn staartbeentje of aan mijn schouderbladen?

Dit is heel normaal. Dit zijn uw drukpunten. Door die druk is er een plaatselijk licht zuurstoftekort waardoor de huid net daar niet bruint. Een oplossing daarvoor kan zijn door niet steeds in dezelfde houding te blijven liggen waardoor je je drukpunten verlegt. Ook hebt u hier minder last van als u een zonnebank kiest met ergonomisch ligvlak.

7. Waarom moet ik 48 u laten tussen de eerste en tweede zonnebankbeurt?

Om zeker te zijn dat uw huid niet vreemd reageert. Vb. Uitslag of jeuk. Maakt u meer dan 30 dagen geen gebruik van een zonnebank val je terug op een halve zonsessie (eerste beurt) en zal je terug 48 u tussen beide beurten moeten laten. Ons volautomatisch systeem is hierop aangepast.

8. Waarom moet ik tussen elke volgende zonnebankbeurt 24u tussen laten?

Het is bij wet verplicht dat een zonnebankgebruiker 24u tussen 2 beurten moet laten om zijn huid te laten rusten. Ons volautomatisch systeem is hierop aangepast.

9. Wanneer mag ik niet onder de zonnebank?

Als u een huidtype 1 hebt.(dit huidtype is heel gevoelig voor zonnebrand en wordt niet bruin. De meeste mensen met dit huidtype hebben een heel lichte huid, meestal met sproeten. Ook hebben ze vaak rood of lichtblond haar. Als u geen 18 jaar bent. Als u huidkanker hebt gehad of genetische aanleg, raden we het gebruik van zonnebanken af. U kan dit ook steeds met uw arts bespreken. Wanneer u last hebt van zonnebrand neemt u beter geen zonsessie en blijf je beter uit de natuurlijke zon. (vermijd zonnebrand door een aangepaste spf te smeren in de zon. Ga ook niet meer onder de zonnebank als u reeds weest zonnen bent in de natuurlijke zon. Door een overdosis aan UV zou u zonnebrand kunnen krijgen en dat willen we ten alle tijde vermijden.

10. Hoelang kan ik mijn zomers kleurtje behouden?

De huid vernieuwt zich ongeveer elke 28 dagen. Wanneer je je bruine kleur wil behouden kan dit best door een wekelijkse zonsessie. Optimale hydratatie van je huid zal er ook mee voor zorgen dat je bruine kleur langer behouden blijft.

11. Mag ik onder de zonnebank als ik zwanger ben?

Het zonnen onder de zonnebank is geen probleem. De UV stralen gaan enkel op de bovenste huidlaag inwerken. Let er als toekomstige moeder wel op dat je geen zwangerschapsmasker krijgt.Meeste zwangere vrouwen hebben hier last van tussen hun 4de en 6de maand. Hebt u hier last van kan het aan te raden zijn je gezichts bruiner uit te zetten of je gezicht in te smeren met een sun block.

12. Waarom bruint mijn huid niet overal tegelijk?

Dit komt omdat bepaalde delen van de huid meer pigmentcellen hebben dan de andere.

13. Hoeveel zonsessies heb ik nodig om een bruine kleur te krijgen?

Deze vraag is heel moeilijk te beantwoorden. Een huidtype 4 zal sneller bruinen dan een huidtype 2. U zal makkelijker bruinen als u aangepaste zonnebankcrèmes gebruikt die intensifiërs bevatten en door je huid goed te hydrateren.

14. Hygiëne in onze zonnestudio.

Wijzelf reinigen/ontsmetten onze zonnestudio minstens 2 maal daags. We vragen onze klanten om steeds voor en na gebruik de zonnebank te reinigen. Een desinfecterend middel en wegwerpdoekjes zijn steeds aanwezig in de cabines. Reinig je zonnebank voor en na gebruik, voor je eigen hygiëne en uit respect voor de klant die na u komt.